Cykeltur & second hand

Har precis kommit hem från en cykeltur :) Passade även på att göra ett stopp vid en second-handbutik, som jag upptäckte häromdagen, alldeles nära mig. Där hittade jag ett par nya barnjeans för 25:- som kommer att passa ett barnbarn ... och så fyndade jag en gammal Kockums - sil i gul & grön emaljering, även den 25:- ! Jag har fler husgeråd i denna serie i min ägo och jag gillar verkligen den. Just nu befinner grejorna sig i en lada i Brunnsberg ... men de ska komma till användning så småningom :)
Det är en riktigt bra idé med second hand, att återvinna, det är ju både miljövänligt och prisvänligt ... eller hur?
Ha det fint och KRAMAR!
Kolla så fin den är!

Inspiration och upplevelse

Jag har haft ett par välfyllda helger här i mars månad. Förra helgen var Jonna och jag på SLH:s vårmöte, en helg fylld av härliga föreläsare som bjöd på sig själva på ett humoristisk och inspirerande sätt. Mycket skratt och många reflektioner :) ... och helgen som just passerat har jag tillbringat tid tillsammans med Moa, Malin, Vanja och Annika O och vi var bland annat i Globen på Il Divo-konsert :) Jag säger bara: wow vilken upplevelse, fantastiska sångare och musiker! Jag känner mig så tacksam och rik för de fina älskade jag har i mitt liv och dessutom kunna välja härliga upplevelser och möjligheter att lära sig nytt hela tiden ... det är fantastiskt och det ger mig stor lycka och glädje ... och utmaningar!

Här kommer ett par bilder från Globen

Senaste nytt

Här kommer senaste nytt från skapelse-verksta`n här på Greta Adrians. Pyssel, pyssel ... så roligt :)
Till kvällen mer upplevelser för kropp och själ ... körsången med mycket vårkänslor!

Svanar i tusental

I går åkte Margareta och jag till Tysslingen för att se hur många svanar det fanns på plats, de mellanlandar visst där innan de flyger vidare norrut ... Fågelskådarna hade räknat in 2500 svanar när vi var där på förmiddagen och de väntar dit ca 2000 till inom några dagar. Det var verkligen roligt att se detta!
Det fanns minsann mer att titta på än svanar ... konstutställningar ... i en renoverad fin lagård och även inne på det mysiga cafét, där vi passade på att avnjuta en fika. Tack Margareta för att du tog med mig på denna tur! :)
De små vita "prickarna" i bakgrunden är faktiskt svanar, om ni undrar, jag är ju en sån hejdundrande fotograf hahaha ;)

Bagarberta

Rubriken antyder väl vad jag roat mig med denna förmiddag :) Bagarbertas bullar blev det inte - det blev STOMPA-matbröd.
Det liknar kavelgris i smak och "seghet", och det är så mumsigt!
Receptet har jag fått av min saknade älskade bästis Inga-Lena och hon var hos mig i känslan och tanken vid bakbordet ... kärleken finns med överallt ... puss & kram!

visa information


En härlig onsdag

Idag har jag haft en mysdag hemma hos min fina vän Margareta.
Vi trivs så bra tillsammans och jag är så glad och tacksam för henne :) Förutom att vi fikat och ätit gott förstås, så har jag fått se Margaretas tavlor i olja, akvarell och akryl - underbara konstverk och tillika konstnär! Vi letade även efter vårsolen och fann den en liten stund, sen kom isvindarna och jagade in oss. Tack för idag och puss & kram!

Nyslingad

Vill bara visa mitt nyklippta hår med ljusbruna slingor. Roligt att prova nåt nytt och det blev så snyggt :) Kjells kommentar (för er som inte redan läst detta på facebook) han ler och säger "du är lik Ronja Rövardotter" och det tolkar jag väldigt positivt för hon är ju både söt och vild ;) eller hur?
Jag har en jättego`och proffsig frisör som heter Malin, jag var hos henne och blev ompysslad 2.5 timme i går kväll. Det är ju så skönt!
Klicka på bilden!

Cykeln och jag

Tänk idag blev det äntligen av :) På med hjälmen - upp på cykeln - rullade ner till ica - trampade hem med lite varor - in och packade ur.
Ut igen - på med hjälmen - upp på cykeln. Denna gång trampade jag mot Runnabyhållet, väldigt fin cykelväg förbi golfbana och hästhagar. Solen sken och vinden kall mot mina kinder ... ååh så härligt - vilken frihetskänsla ... tack!
visa information

Pysselsöndag

Söndagen startades med Vasaloppet från TV-soffan. Så spännande det är nu-för-tiden, det är så många jämnstarka skidåkare att det är inte avgjort förrän vid mållinjen... imponerande!
Min fina cykel har letats fram i vårt förråd, som ännu inte är iordningsställt efter flytten, fått luft i däcken så nu kan jag ut på cykelfärder :)
På lyxbalkongen har jag njutit i solens sken idag igen tillsammans med Brell och vi har fikat hembakad kardemumma-kanel-längd!
Sen blev det rivning av tygremsor ... jag pysslar ju med lite olika hantverk som ni kanske märkt. Här visar jag mitt senaste, under tillverkning ...
En väska ska det bli ... förhoppningsvis!
Blokus är ju ett av mina favoritspel och Brell har minsann spelat med mig, fredag-lördag-söndag och han fick vinna med 2-1 ;)
Ni ser ju, han tänker så det knakar ... då måste han få vinna!
Nu ska jag sällskapa min kärlek vid "Så ska det låta" och sen blir det lite fotmassage. Jag har det bra jag ... tack och bock!
Puss & kram

Mera alster

Har varit kreativ idag ... igen! Det är så roligt när det flyter på ... här kommer mina alster :)
Klicka på tavlan så blir formatet större!

Lyx=balkong

Tänk vad en balkong kan lyxa till livet. När vi bodde på Hertig Kalle hade vi förstås också en balkong men där fick vi bara plats med 2 plaststolar och ett minibord ... vi var i och för sig glada över den då vi kunde sitta där och spela YATZY och ta en kopp kaffe!
Nu får vi plats med våra trämöbler och BLOKUS och senare i vår kommer även en hammock att pryda sin plats där ute på balkongen :)
Idag har jag bjudit Brell på balkonglunch i solens sken, hemkokt grönsakssoppa med pepparsalami och lillasyster Lenas hembakta kavelgris ... mmm så gott! Här kommer ett par bilder från lunchbordet. Ha en fortsatt trevlig helg och KRAMAR!

RSS 2.0