För kärlekens skull

En musikalisk helg har det varit, i Ted Gärdestads-anda, tänk en sån glädje det finns i sången och musiken ... underbart! Lördagens eftermiddag ägnades åt rep, kören tillsammans med orkester och gästartister. Söndagen startades 10.30 med generalrep och följdes senare av konserter 15.30 och 19, så mycket sjungande blev det och rösten höll ;) Magdalena sjöng så fint, Janne Schaffer med sitt gitarrspel var en riktig höjdare, han framförde The reason och Jag vill ha en egen måne ... vackert så vackert så det gav gåshud. Erik Linder är en fin ung man som påminner lite om Ted, han framförde flera sånger och gjorde det fantastiskt bra. Kenneth Gärdestad pratade mellan sångerna och berättade Teds historia och om sitt textförfattande. Verkligen berörande! Till sist men inte minst säger jag ... Krister Kallin! Vilken fantastisk körledare, han är så god och glad, duktig inspiratör och sångare. Konserterna blev bejublade, stående ovationer ... härligt härligt!
Jag är så glad och lycklig för att jag gick med i körsvängen ... den är också en av mina kärlekar ♥ puss & kram

 

Det är för oss solen går opp
lyser som guld för kärlekens skull
Solen går opp så oskuldsfull
lyser på oss för kärlekens skull

 

 


Ätbara skapelser

I går åstadkom jag dessa skapelser och de blev mumsiga må ni tro!
Brell blev nog också nöjd om vi ser till mängden pärlsocker på bullar och längder ;)
På tal om bakverk så är min största favorit saffransbröd och det bakar jag bara till jul ... och tänk att jag hittade en halv längd i frysen i veckan! Blev den uppäten månntro? Jajamän ... smakade fint :)

Sångglädje

Det är fantastiskt vad sång och musik är påfyllnad för kropp och själ. Så härligt och roligt är det :)
Förutom att jag är med i Cantamera-kören så är det för närvarande fullt ös med övningar inför Ted Gärdestad-konserten, där kören består av mix från Krister Kallins alla körer. I går hade vi repetition hela em tillsammans med orkester och det blir så jättebra! Mer rep blir det kommande helger och konserten går av stapeln 26 februari. Erik Linders namn står inte med på affischen men han kommer också att delta och sjunga på konserten. Han sjöng Kenneth Gärdestads låt "Hur kan jag tro på kärlek" i Melodifestivalen 2010. Så fin :)

Välkommen till en härlig konsert!


Mera tavlor

Ja vad ska man säga när kreativiteten flödar och färgerna lägger sig i fina formationer ... tack och bock är kanske det rätta :) Jag tror att färgerna har varit lagrade inom mig en lång tid, sen jag slutade med handarbetsaffären tror jag, nu har dom kommit loss och det ger mig sån glädje och inspiration!
Jag har återupptagit ett till hantverk - virkning - mormorsrutor är det på gång men det måste nog bli nån farmorsruta också tror jag bestämt ;)


Alster

Här visar jag mina senaste skapelser i scrapbookingen :)
Om ni inte skapar själva och vill ha hjälp med ett kort eller en tavla till ett speciellt tillfälle hör då av dig med ditt önskemål ..... det fixar jag!

Tacksamhet

Vi hade besök av Alex och Wille i lördags medan föräldrarna hade andra uppdrag ;) Tänk att det känns verkligen som en ära att få rå om barnbarnen emellanåt, som nu är sju till antalet och är i åldrar mellan 9 mån-11 år. För barnen och barnbarnen är kärlek, det dyraste och viktigaste i mitt liv. TACK!
Vi hade mycket samvaro vid köksbordet tilsammans med Alex (Wille passade på att sova middag), vi spelade"Mitt första lotto" minst 10 ggr och det betyder väl att det var jätteroligt :) Sen övergick vi till att göra lite mellanmål - fruktsallad skulle det bli - här ser ni samarbetet som fungerade alldeles utmärkt!
Koncentration - så gullig!
Puss & kram

Dag 1 i februari 2012

En ny månad allaredan! Idag har min fina vän Margareta hälsat på, så glad för det :) Kom med goda semlor som passade fint till kaffet och det så alltid givande pratet. Det är förresten Margaretas förtjänst att jag kom igång med "måleriet", gav mig goda tips och råd. Jag är verkligen tacksam för den kicken!
Idag har jag släktforskat en hel del och skrivit namn, årtal och händelser i släktträdet, på släkt som levde på 15-1600-talet...det är fascinerande att ta del av detta!
Här kommer ett foto från mitt skaparbord, idag är det scrapbooking som gällt, de färdiga alstren visas upp en annan dag....
TACK FÖR IDAG OCH KRAMAR!

RSS 2.0